Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Hukuk Ekseninde Kadına Yönelik Şiddet Paneli Yapıldı

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Kastamonu Barosu işbirliğiyle "Hukuk Eseninde Kadına Yönelik Şiddet" başlıklı panel  üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda yapıldı. Büyük ilgi gören programda, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Gülmez yaptı. Kastamonu Barosu avukatlarından Şule ÖZBAY'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde;

"Flört Şiddeti Farkındalığı: Hukuki açıdan Tanım, Sınıflama ve Değerlendirme" başlıklı sunumunda Av. Seda Çetin Flört şiddetinin tanımı üzerinde durdu. Flört şiddetinin türlerinden ayrı ayrı bahsetti. Şiddet döngüsünü evrelerini açıkladı. Şiddet dönügüsünden kurtulma yolları hakkında bilgi verdi.  Av. Seda Çetin sunumunun sonunda flört ilişkisindeki genel kabullere yönelik soruları katılımcılara yönelterek farkındalık geliştirmeye çalıştı. 

"Kadına Yönelik Şiddetin Türü Olarak Israrlı Takip Nedir? Neler Yapılabilir?" başlıklı sunumunda Av. Eda Büyükdemirci ısrarlı takibin ne olduğunu tanımladı ve Türk Ceza Kanunu kapsamında hukuktaki yerinden bahsetti. Israrlı takip üzerine örnekler verdi. 6284 sayılı kanun kapsamında ısrarli takip mağdurunun başvurabileceği yolları ifade etti. 

"6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Kapsamında Koruyucu ve Önleyici Tedbirler" başlıklı sunumunda 6284 sayılı kanun kapsamında koruyucu ve önleyici tedbirlerden, başvuru yollarından bahsetti.

Panelin ardından Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim ve Danışma Kurulu Üyelerinden Doç. Dr. Fatma Zehra Pattabanoğlu ve Doç. Dr. Sibel Kibar Kavuş tarafından panelistlere plaket takdim edildi. Fotograf çekimiyle panel programı son buldu.